Spelendatabank

Uit ChiroWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

De nieuwe spelendatabank

Een heel aantal jeugdbewegingen en verenigingen heeft al een spelendatabank online staan.


Vele spelen hieruit zijn perfect bruikbaar voor meerdere van deze groepen... Daarom wordt er in samenwerking met Jeugdwerknet gewerkt aan een gezamenlijke spelendatabank... Een werkgroepje met vertegenwoordigers van alle deelnemende verenigingen is bezig om de krijtlijnen uit te tekenen, en via deze wiki hopen we dat het allemaal wat vlotter zal gaan...

Documentatie

Aandachts puntjes

Voeg hier alle zaken toe waarover we zouden moeten nadenken. Puntjes kunnen daarna vervangen worden door een aparte pagina ..

 • Variaties :
  • Hoe technische verwerken (1 hoofdspel en daarna voegen we een variatie toe door enkel de 'andere zaken' op te slaan <-> spelen die variaties van elkaar zijn worden allemaal opgeslagen als aparte spelen, we steken ze dan wel in eenzelfde variatie-groep
  • worden variaties aangemaakt bij controle door de verschillende organisaties, of laten we een ingever direct kiezen voor een variatie?
 • dubbele spelen : hoe voorkomen en hoe vinden we ze makkelijk terug
 • Zichtbaarheid : elke deelnemende organisatie moet de mogelijkheid hebben om een spel al dan niet te tonen op zijn site (opgeslagen in de db); we kunnen hiervoor verschillende RSS feeds aanbieden.

blabal

 • ongewenste spelen: mag alles toegevoegd worden?

Ideetjes

 • bezoekers ook de mogelijkheid geven om spelen te quoteren, en reacties/aanvullingen te posten

(cfr. online manual php)

 • eventueel de mogelijkheid om te kunnen zoeken op trefwoord? zou zéér handig zijn!
   • vraag:dubbele spelen : hoe voorkomen en hoe vinden we ze makkelijk terug antwoord: => Wat dacht je van een woordnakijker of in het engels meer bekend 'wordchecker'. Eiglijk heb ik het woord zelf uitgevonden hoor toen ik een site voor iemand moest maken. Het houdt hetvolgende in: Woorden die typisch zijn voor een bepaald spel worden vergeleken (je kan hetvolgende varieren zoals je wil natuurlijk), er wordt dan gekeken of er meer dan bijvoorbeeld 3 typische woorden hetzelfde zijn, als dat zo is dan wordt aan de 'toevoeger van het spel' gevraagd of hij zeker is dat het al niet in de databank staat, namelijk op 'deze plaats'. 'DEZE PLAATS' is dan een link naar de pagina waar het spel staat dat meer dan bijvoorbeeld 3typische woorden heeft (het kan natuurlijk ook op deze plaatsen als er meerdere zijn (groter dan 1 in het script dus). Als de toevoeger oordeelt dat het niet hetzelfde is dan kan hij het gewoon toeveogen anders niet.

bY ThE WaY: ALs je je bezoekers niet goed vertrouwd kan je het script ook nog een mail naar de beheerder van de site laten sturen met het toegevoegde spel en het (misschien)zelfde spel met de linken erbij. Zo kan de beheerder zelf ook oordelen of het hetzelfde is of niet. Indien het hetzelfde is kan de beheerder het verwijderen.

Als je wenst dit script of een variatie erop te gebruiken: Als je hulp nodig hebt bij het maken van het script mag je me altijd contacteren op arne_dejongh2@hotmail.com (msn mogelijk). Vergeet niet deze site erbij te vermelden, anders weet ik misschien niet waarover je het hebt.

Groetjezzzz Arne

Verslagen

Komende vergaderingen

Persoonlijke instellingen